söndag 29 april 2018

10 Sporter du inte visste fanns?

 Listan med några av dom mest udda sporterna!
                             Undervattenshockey
Undervattenshockey är ganska självförklarande.Med snorkel och simfenor och en liten klubba gäller det att förflytta en puck på bassängbotten till motståndarens sida.10 spelare per lag deltar i matchen men bara 6 finns samtidigt i bassängen.
                                          Kronum
    Kronum är en kombination av flera olika sporter,som fotboll, basket och handboll och uppfanns så sent som 2008 av Bill Gibson.Målet påminner om ett fotbollsmål men har även att antal ringar under ribban där bollen också kan passera för poäng.
                                          Hantis
    Pingis,men utan racket.Så skulle Hantis möjligtvis kunna beskrivas,men inte helt rättvist.Själva kallar skaparna sporten för den första extremsporten med bord.Utövarna måste nämligen springa runt de fyra bord som används i spelet.
                                                 Segwaypolo
    Tänk dig den stroppigaste sporten,hästpolo.Byt sedan ut hästen mot en Segway.Mycket nördigare blir det inte i sportsammanhang.Denna sport kan du prova på själv i Sverige,bland annat på Djurgården i Stockholm.
                                                Quidditch
    Sporten som härstammar från Harry Potter-böckerna finns nu även i verkligheten.Men den spelas inte från flygande kvastar.Varje höst är det världsmästerskap i New York.
                                                  Gatutennis
    Gatutennisen är egentligen ingen ny sport utan har spelats i 80 år på Barbados.Du använder en träracket och ett bordtennisnät.
                                         Shallow Diving
    Shallow Diving skulle kunna översättas med "dykning i grunt vatten" vilket sammanfattar precis vad denna extremsport handlar om.Sporten är populär i cirkussammanhang.Världsmästaren kallas Professor Splash – han heter egentligen Darren Taylor – och hans hemlighet är ett rejält magplask.
                                        Tough Mudder
    I ett Tough Mudder tävlar du inte i första hand mot dina motståndare,utan snarare mot dig själv.Det gäller att ta sig igenom en bana bestående av ett antal olika hinder,ofta inspirerade av militära övningar.Ungefär 20 procent av deltagarna klarar inte hela banan,trots att deltagare uppmanas att hjälpa varandra.
                                     Circle-Rules Football
    Två lag ska göra mål i samma mål,från olika håll, på en cirkelrund plan.I målet har de varsin målvakt som får knuffas hur mycket de vill.Där har du Circle-Rules Football.Glömde vi att nämna att det spelas med en pilates-boll.
                                              Blindfotboll
    I blindfotboll måste spelarna ha ögonbindel eftersom synskadan kan variera mellan spelare.Det gör att även seende personer kan delta.Det gäller dock att få bra instruktioner från vännerna vid sidan av planen och en boll med kullager inuti så att den låter när den rullar.
Källa:Metro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar