lördag 2 december 2017

Världens 10 dyraste klockor

Klockan är en av vår samtids stora statusprylar. Trodde du att det var Rolex, Breitling och Omega som stod för de största dyrgriparna på marknaden?
 Glöm det! Vi har listat världens dyraste klockor – och ingen av de välkända tillverkarna tar plats i den exklusiva skaran.
                                      10. Breguet lommeur
Pris: 5,3 miljoner kronor
Franska tillverkaren Breguet grundades redan 1775 och är en av tidernas mest legendariska urmakare.Denna dyrgrip är ett klassiskt fickur i 18 karat gult guld med handgjort urverk och dubbelriktade roterande urtavlor.Listans kap kostar 5,3 miljoner för den som är sugen.
           9. Blancpain 1735, Grande Complication
Pris: 5,6 miljoner kronor
Urverket på Blancpains Grande Complication består av hela 740 separata delar tar och har ett bo av ren platina.Armbandet är givetvis äkta krokodilskinn.
                                 8. Louis Moinet Magistralis
Pris: 6,1 miljoner kronor
Louis Moinet är en relativt okänd klocktillverkare, och har till denna unika klocka valt att använda material från yttre rymden.Vissa av komponenterna är nämligen utvunna ur en 2000 år gammal meteorit.
                               7. Hublot Black Caviar Bang
Pris: 7,2 miljoner kronor
Hublot är en av världens mest exklusiva tillverkare, med priser som får Rolex att likna ett budgetmärke.Täckt med 322 diamanter är Hublot Black Caviar Bang en lyxig klocka utöver det vanliga.
                               6. Chopard Super Ice Cube
Pris: 7,8 miljoner kronor
Schweiziska lyxmärket Chopard är kända för både smycken och klockor, och deras glammiga Super Ice Cube är en kombination av de båda.Skapelsen är täckt av diamanter på 66 karat,vilket förstås är den största anledningen varför uret har ett pris jämförbart med en lyxvåning.
                     5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Pris: 9,3 miljoner kronor
Nu börjar vi närma os 10-miljonersgränsen! Franska Patek Philippe ligger bakom denna klocka som är baserad på en urverkteknik som kallas tourbillon,och är i urmakarkretsar känd som världens mest komplicerade.
                        4. Vacheron Constantin Tour de I´lle
Pris: 10,1 miljoner kr
Vacheron Constantin är ytterligare en av Schweiz mest exklusiva märken, och står för några av de mest lyxiga och fantastiska klockor som går att köpas för pengar.Modellen Tour de L’lle är sammansatt av 834 delar och saknar helt extra utsmyckning som diamaner och liknande.Här är det hantverket man betalar för.
                  3. Patek Philippe Platinum World Time
Pris: 28,4 miljoner kronor
Denna klocka från Patek Philippe ser kanske inte mycket ut för världen,men låt dig inte luras – det enkla och stilrena uret har en prislapp på närmare 30 miljoner kronor.
                     2. Patek Philippe Supercomplication
Pris: 80,8 miljoner kronor
Patek Philippe lägger även beslag på listans andraplats med detta vackra fickur,tillverkat av honom själv personligen 1932.När klockan såldes på Sotheby’s i London landade slutpriset på hela 11 miljoner dollar.
                                        1. 201-karat Chopard
Pris: 167 miljoner kronor
Är det ens en klocka? Ja, bakom alla 874 ädelstenar på totalt makalösa 201 karat hittar man faktiskt en liten urtavla.Bakom världens dyraste klocka ligger tillverkaren Chopard,etablerad 1860 av schweiziske urmakaren Louis-Ulysse Chopard.Klockan har en fjäderbelastad mekanism som,när den trycks in, öppnar upp de tre hjärtformade diamanterna,vilket exponerar den vackra urtavlan.Klockan såldes på auktion år 2000 för svindlande 25 miljoner dollar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar