torsdag 17 september 2015

Magisk Mango

Så magisk är mangon

  • Superkrafter: Ger lyster till hud och hår. Mango innehåller A-vitamin, som behövs för att producera talg som håller hår och hud återfuktat. C-vitamin behövs för kollagenet som ger struktur till hud och hår. Frukten kan användas på huden för att rengöra porer och hindra finnar.
  • Anfaller: Hjärt-kärlsjukdomar. Fibrerna, kaliumet och vitaminerna är hjärträddare. En stor italiensk studie visade nyligen att risken för hjärt-kärlsjukdom minskade med 26 procent för dem som åt en kaliumrik kost.
  • Hemligt vapen: Hjälper matsmältningen. Den innehåller enzymer som bryter ner protein, mycket fiber och vatten som får matsmältningen att må bra och kan hindra förstoppning. Som bonus gör fibrerna att du blir mätt.
 
Den söta stenfrukten växer vilt i södra Asien men odlas i de flesta tropiska regioner. Frukterna, som odlas i olika färger och storlekar, växer på träd som kan bli 40 met­er höga.

Bra för immunförsvaret

Mangon innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Den är bra för immunförsvaret, är energigivande och bra för synen och skelett­et. Dock innehåller skalet höga halter av urushiol, som kan vara irriterande på huden för vissa.
Mango kallas ibland för kärleksfrukt, den är rik på E-vitamin som sägs boosta sexlusten.
Källa: Medicalnewstoday.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar