lördag 12 september 2015

Färgernas betydelse i healing.Hur det påverkar oss!

Vad är Healing?
 
Många frågar sig om man måste tro eller vara religiös för att få healing. Healing har gamla religösa anor där bön och handpåläggning i Guds namn var vanligt. Man ansåg att sjukdom var guds straff. Vilket vi idag vet inte stämmer. Vi vet däremot att tron kan försätta berg där naturens egna läkande krafter sätter igång.  Numera är healing acceperad på de flesta sjukhusen i Europa förutom i Sverige där man fortfarande ser detta med skeptis.Det är inget Gudsmirakel över healing, däremot så sägs det att den universiella energin kan delas till alla bara vi tillåter oss att använda den.Antingen hämtar man healingen från den största kärleksfulla källan eller så använder man kraften inom sig. Jag vill nog påstå att jag många gånger blivit hjälpt med småkrämpor genom healing. Däremot är healing inte direkt botgörare som den sortens mirakelhjälp man kan läsa om i Bibeln. Dock påstår en del det motsatta att healing hjälper kroppen att stärka immunförsvaret och på sätt sätter igång sin egen läkning. Mystiskt kan det låta för de som inte alls anser att det går till så. Men det finns en del läkare som gjort en del observationer med analyser och mätningar och sett hur kroppen förändras till det positiva där brännsår t. ex har spontanläkt. Där benbrott läker snabbare osv. Det många är överens om är att healingen lindrar.
                                                                          Rött

Är den färgen som är den lägsta vibrationshastigheten och den lägsta våglängden. Färgen kan få blodtrycket att stiga och kan även stimulera kroppen. Blodet innehåller röda blodkroppar som förser organen med näring.
Prova detta:
Ta på dig något rött. Strumpor som "jordar" dig eller en tröja som stimulerar energin ifall du känner dig trött. Om du är stressad ska du tvärtom inte klä dig i rött.

                                                                         Orange

Är en energifylld färg som främjar självtillit och välbefinnande. Den motverkar depression och uppmuntrar till kreativitet och passion.  Har även en gynnsam påverkar på matsmältningsapparaten och fortplantningsapparaten.
Prova detta:
Om du känner dig nervös inför ett möte så krama om en orange kudde eller knyt ett orangefärgat band om handleden.  Tips är att bära en kristall om halsen. Se sidan om "Chakrabalansering" där stenarna är representerade.

                                                                      Gul
Är en upplyftande färg som ger energi och främjar positivitet och inre kraft. Färgen stärker nervsystemet och matsmältningsapparaten, samt lugnar oroliga fjärilar i magen eller stressrelaterade spänningar i magtrakten.
Prova detta:
Om du tenederar att äta fort eller stressar dig igenom maten på stående fot gör ätande till något rogivande och trevligt. Duka med ljusgult porslin. Smycka med gula blommor. Ät mycket gult. Att spetsa lite citron över salladen eller dricka ett glas vatten med citron gör att matsmälningssystemet förbättras.

                                                               Grön

Är naturens färg som förbinder oss med Moder Jord- vårt hem. vi vänder oss instiktivt mot grönt när vi behöver balans och harmoni vilket förklarar att trädgårdsarbete är populärt och helande för själen. Grönt är också bra för hjärtat efter som det främjar avslappning.
Prova detta:
Om du är stressad så håll dina händer på båda sidor om en grön växt och andas in dess vitaliet. Påta i jorden eller andas in syre in till ditt hjärta. Dra på munnen även om du inte har något att skratta åt. Det lurar hjärnan att skicka ut impulser till att frigöra lugnande hormorner.

                                                        Violett

Eller lila nyanser är bra för att lugna människor med dåliga nerver eller mental obalans. Färgen är mycket andlig och står för förändring på djupt plan.  Den bärs ofta av kyrkliga och representerar andlig frid och medvetande.
Prova detta:
Stäng av mobiler och datorn. Lägg dig i ett rum och koppla av. Lägg ett stycke lila tyg över pannan. Lyssna på rogivnade musik. Försök att skingra tankarna eller gå igenom dagen som varit och försök påminna dig om minst tre bra saker. Även om det varit en dag med missöden. Kanske log kassören/kassörskan när du i stress plockade i dina matvaror? Tänk att personen gav dig spontant en kärleksfull och ovillkorslös energi. Det finns många tillskott i vår vardag som vi ofta aldrig ser. Det lilla barnets bubblande skratt som bara smittar av sig.

                                                           Blå

Verkar lugnande och svalkande och främjar  mental klarhet och inre ro.  Den ger oss en känsla av trygghet och har visat sig sänka blodtrycket genom att lugn ner det autonoma nervsystemet.  En djupblå färg kan även stimulera hypofysen.
Prova detta:
Gå ut och vänd ditt ansikte mot skyn. Dra djupa andetag. Är det en solig dag och himlen är klarblå kan du sätta dig på en bänk och enbart betrakta naturen. Drick ett glas blåbärssaft alternativ svartvinbär. Rikligt med C-vitaminer.

                                                            Turkos
Är en levande färg som påminner om en tropisk ocean., verkar lugnande och stärkande. Turkosen är indianerna och aztekernas lugnande sten som symboliserar sanning och främjar kommunikation på alla nivåer.
Prova detta:
Gör ett fotocollage av en tropisk ocean. Eller klistra bilder med turkosa färger. Bär en sten om halsen eller lägg den under huvudkudden. Idag är fjädrar på mode och varför inte vara kreativ och köpa turkosa fjädrar och klistra på en gammal lampskärm. Otroligt vackert att ha och titta på  i sovrumsfönstret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar